Tuki- ja liikuntaelimistöön (TULE) kuuluvat
luuston lisäksi nivelet, nivelsiteet, jänteet ja
lihakset, joiden yhteistoimintaa hermojärjestelmä
säätelee. TULES oireet voivat alkaa tapaturmaisesti
tai kehittyä vähitellen kehon
liiallisen/vähäisen, yksipuolisen tai virheellisen
kuormituksen seurauksena. Usein myös
ikääntymiseen liittyvä rakenteiden rappeutuminen
on osasyy TULES oireiden kehittymiselle.
Keskeinen oire on yleensä kipu. Aktiivisella ja toiminnallisella fysioterapialla yhdistettynä manuaaliseen käsittelyyn, voidaan edistää ja helpottaa kipuja jo ensimmäisellä käynnillä.
Fysioterapia sisältää usein myös hierontaa, jolla voidaan muokata ja osaltaan rentouttaa lihaksia.
Työfysioterapeutin asiantuntemukseen kuuluvat ergonomia sekä yksilöön että ryhmään kohdistuvat toimenpiteet. Työfysioterapeutit edistävät työntekijän fyysistä työ- ja toimintakykyä työntekijän omassa työympäristössä, työfysioterapeutit osallistuvat myös uusien työskentelytilojen ja -välineiden suunnitteluun. Työfysioterapeutit antavat ohjausta mm. tuki- ja liikuntaelinten ongelmissa, mittaavat ja arvioivat fyysistä suorituskykyä, ovat mukana kuntoutusprosesseissa – ovat mukana muiden työterveyshuollossa toimivien kanssa moniammatillisessa ryhmässä. Työfysioterapeutti on työterveyshuollon asiantuntija, jolla on sekä fysioterapeutin pätevyys (fysioterapeutin perustutkinto) että riittävät tiedot työterveyshuollosta sekä työfysioterapeutin on osallistuttava ammattitaitoa ja osaamista ylläpitävään, ajantasaistavaan ja lisäävään täydennyskoulutukseen keskimäärin seitsemän päivää vuodessa.
Euran Kunnon Kodilta voit ostaa yrityksesi kautta tai yksilöllisesti työfysioterapia-palveluja. Näiden avulla voidaan edistää ja ylläpitää työ- ja toimintakykyä mahdollisimman pitkään huomioiden työn vaatimukset.
Urheilufysioterapialla ja osaavalla fysiikkavalmennuksella voidaan ennaltaehkäistä urheiluvammojen syntyä sekä kehittää urheilijan ja liikkuvan aktiivisen ihmisen osa-alueita.
Urheilufysioterapia on urheilijan ja liikunnallisesti aktiivisen ihmisen toiminnallista tutkimista ja kokonaisvaltaista hahmottamista oireen, vamman ja harjoittelun osalta. Kokonaisvaltaiseen ohjaamiseen kuuluu osaltaan myös ravitsemus.
Urheilufysioterapiassa tärkeintä on haastattelu, tutkiminen, aktiivinen kuntoutus sekä tarvittaessa manuaalinen terapian ja teippaus.
Urheilufysioterapiaan kuuluu fysiikkavalmennus, jonka tarkoitus on olla tuki ja apu valmennustiimille, jotta voidaan yhteistyössä kehittää, aktiivista omatoimista liikkujaa, yksilöurheilijaa tai joukkuetta tarvittavilla ominaisuuksilla.
Tällä hetkellä urheilufysioterapiaa ja fysiikkavalmennusta toteutetaan pesäpalloilun ja lentopalloilun parissa sekä yksilötasolla myös jääkiekkoilijoilla.
Kun joukkueesi ei edisty tai urheiluvammat alkavat yleistyä tai olla arkipäivää, ole viimeistään silloin yhteydessä
050 356 6528/Minna Heino tai eurankunnonkoti@outlook.com.
hintoihin lisätään suunnittelutyö, matkat